Regiogenoten niet in top-tien NK Allround

OUDEWATER - Ted-Jan Bloemen gaat na de eerste dag van de Nederlandse kampioenschappen allround verrassend aan de leiding.
De schaatser dankt de koppositie aan de zege op de 5 kilometer. Bloemen bleef Arjen van der Kieft ruim een seconde voor. Wouter Olde Heuvel eindigde daar als derde met een seconde achterstand achter.
Bloemen, eerder als achtste geëindigd op de 500 meter, verdedigt zondag in het algemeen klassement een kleine voorsprong op Olde Heuvel. Tim Roelofsen staat derde, Koen Verweij vierde.
Van de twee regionale schaatsers was Rigard van Klooster de beste op de vijf kilometer. De Linschoter werd vijftiende in een persoonlijk record. Joep Pennartz uit Utrecht was de nummer 23 en voorlaatste.

DAMES

Bij de dames gaat Jorien Voorhuis na de eerste dag aan de leiding. De schaatsster was veruit de snelste op de 3 kilometer. Elma de Vries eindigde op drie seconde achterstand als tweede. De Vries was een fractie sneller dan Janneke Ensing.
Voorhuis leidt na twee etappes het klassement voor Elma de Vries en Marrit Leenstra.
Cindy Vergeer uit Oudewater was op de 3000 meter de nummer twaalf. Op de 500 meter was Vergeer dertiende.
Vergeer staat elfde in het algemeen klassement. Morgen schaatsen de dames de 1500 en 5000 meter.
De winnaar van het NK Allround plaatst zich voor het WK allround, dat over twee weken ook in Heerenveen plaatsvindt. Onder andere Sven Kramer en Ireen Wüst zijn al zeker van deelname en ontbreken daarom.
De Schaatsbond KNSB wijst na het NK de vierde schaatser voor het WK aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.