Dwarsliggende Pang nu wel naar EK

UTRECHT - De drie badmintonners die overhoop liggen met de Nederlandse badmintonbond (NBB) over sponsorcontracten, zijn gewoon opgenomen in de selectie voor het Europees kampioenschap van 14 tot en 18
april in Manchester. Dicky Palyama, Eric Pang en Judith Meulendijks staan op namenlijst, die de NBB maandag verspreidde.
Dat was anders bij het EK voor landenteams vorige maand in Warschau. Toen ontbrak het bewuste trio in de selectie van Oranje. Het drietal heeft een conflict met de bond. De NBB sloot onlangs een lucratief contract met Yonex, dat spelers uit de nationale selectie verplicht om kleding te dragen en met rackets te spelen van het Japanse merk.
Palyama, Pang en Meulendijks hebben contracten met andere merken en willen de vrijheid hebben met materiaal van hun eigen sponsor te spelen. De rechtbank in Utrecht doet woensdag 10 maart uitspraak in het kort geding, dat de badmintonners hebben aangespannen tegen de NBB.
Volgens technisch directeur Martijn van Dooremalen van de NBB is het EK in Manchester een toernooi waarop de spelers individueel uitkomen en de positie op de wereldranglijst de selectie bepaalt. ,,De bond heeft daar dus niet zoveel mee van doen. Bovendien betreft het hier een individueel toernooi, waarin de spelers de bond niet vertegenwoordigen.''
Met andere woorden: Palyama, Pang en Meulendijks kunnen in Manchester gewoon met hun eigen materiaal spelen. ,,Wij betalen alleen niet hun reis- en verblijfskosten'', aldus Van Dooremalen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.