FC Utrecht weer hofleverancier Oranje

ZEIST - Bondscoach Vera Pauw heeft dinsdag de selectie bekend gemaakt voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Slowakije. Van FC Utrecht zijn Angela Christ, Petra Hogewoning, Anouk Hoogendijk, Tessa Oudejans opgenomen in de groep van negentien. Shanice van de Sanden en Lianne de Vries staan op de reservelijst.
De Oranje-vrouwen spelen zaterdag 27 april thuis, in het stadion van Heracles Almelo, tegen de Slowaaksen. Vijf dagen later is de return.
De Nederlandse voetbalsters strijden met Noorwegen, Macedonië, Wit-Rusland en Slowakije in groep 2 om de eerste plaats, die recht geeft op het spelen van play-offs voor de mondiale eindronde. Deze wordt in Duitsland gespeeld van 26 juni tot en met 17 juli 2011. De Noorse vrouwen zijn vooralsnog de grote favoriet voor de groepswinst.
De selectie is: Dyanne Bito, Loes Geurts, Claudia van den Heiligenberg, Chantal de Ridder (allen AZ), Marije Brummel, Sylvia Smit, Sherida Spitse (allen sc Heerenveen), Angela Christ, Petra Hogewoning, Anouk Hoogendijk, Tessa Oudejans (allen FC Utrecht), Jeanine van Dalen (ADO Den Haag), Manoe
Meulen (Willem II), Anouk Dekker, Marlous Pieëte (beide FC Twente), Annemieke Kiesel-Griffioen (FCR Duisburg), Daphne Koster (Sky Bleu FC), Manon Melis (LdB Malmö FC) en Kirsten van de Ven (Tyregö FF).
In geval van blessures of ander leed zijn standby: Cynthia Beekhuis (sc Heerenveen), Petra Dugardein (ADO Den Haag), Kika van Es (Willem II), Shanice van de Sanden (FC Utrecht) en Lianne de Vries (FC Utrecht).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.