FC Utrecht speelt gelijk, titel voor Twente

UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag in de afsluitende competitiewedstrijd tegen Vitesse een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. De ploeg van Ton du Chatinier speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk tegen Vitesse.
FC Utrecht eindigt als zevende in de eredivisie en komt zodoende voor het derde seizoen op rij in de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal uit tegen FC Groningen. Donderdag is de thuiswedstrijd, zondag volgt het uitduel.

TWENTE

Vooraf was al duidelijk dat het duel tussen FC Utrecht en Vitesse nergens meer om ging. Daarnaast was het publiek in de, ondanks het slechte weer, redelijk gevulde Galgenwaard meer bezig met de wedstrijd tussen FC Twente en NAC Breda.
Toch probeerden beide teams er wel een wedstrijd van te maken. Het goed beginnende FC Utrecht liet via Dries Mertens de supporters van de thuisploeg al na zeven minuten juichen. De middenvelder schoof de bal na een lange rush buiten het bereik van Eloy Room in de verre hoek.

SOMERS

De Belg snelde vervolgens naar de bank om de treffer te vieren met landgenoot Hans Somers. Hij wierp zich dit seizoen op als mentor van de van AGOVV overgekomen middenvelder. Somers neemt na zes seizoenen afscheid van FC Utrecht en mocht op aandringen van het thuispubliek bij een stand van 2-1 in de 74e minuut nog invallen. Acht minuten later haalde Du Chatinier hem alweer naar de kant.

VITESSE FELLER

Jacob Mulenga had tien minuten na rust de voorsprong verdubbeld, waarna Onur Kaya in de 62e minuut de aansluitingstreffer scoorde. Het na rust veel feller spelende Vitesse kreeg een kwartier voor tijd de beloning, toen Santi Kolk de gelijkmaker achter Michel Vorm schoot. Tussendoor keurde scheidsrechter Jack van Hulten een treffer van die andere Belgische invaller, Kevin Vandenbergh, nog af.
Het maakte de supporters in de Galgenwaard weinig uit. "Helemaal niets in Amsterdam", klonk het toen duidelijk werd dat Twente de landstitel had gepakt.

DAVID DI TOMMASO-TROFEE

De David di Tommaso-trofee voor waardevolste speler van het seizoen ging na afloop naar Dries Mertens.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.