FIFA: Sneijder was weer de beste

KAAPSTAD - Wereldvoetbalbond FIFA heeft Utrechter Wesley Sneijder voor de vierde keer dit WK uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.
Sneijder scoorde de belangrijke 2-1 voor Oranje. Het was Sneijders vijfde treffer van het toernooi. Daarmee is hij topscorer, samen met de Spanjaard David Villa.

ONNODIG MOEILIJK

De Utrechter was na afloop van de gewonnen halve finale tegen Uruguay uitzinnig van vreugde. "Dit is ongekend", reageerde hij voor de NOS-camera. "We hebben er keihard voor moeten vechten. Op het

einde maakten we het ons nog onnodig moeilijk. Maar goed, het belangrijkste is dat we winnen. En dat hebben we gedaan."

DOOR HET DOLLE

Sneijder, die tegen Uruguay zijn vijfde treffer op dit WK maakte, kreeg het nog even benauwd toen de tegenstander in de slotfase op 3-2 kwam. Maar kunst- en vliegwerk stelde Oranje toch de plek in de finale veilig.

"Zondag de finale", sprak de middenvelder vol ongeloof. "Ik denk dat ik het nog niet besef. We gaan eerst even genieten. Ik ben door het dolle heen." Overigens kan Sneijder bij zijn club Inter bijtekenen tot 2015, zo meldt de Telegraaf vanochtend.

VORM

Gisteravond was onze andere regiogenoot ook nog even in beeld. FC Utrecht-keeper Michel Vorm liep een tijdje warm omdat vaste doelman Maarten Stekelenburg last van zijn heup had. Uiteindelijk hoefde de Nieuwegeiner niet in actie te komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.