SCHC hoeft ontslagen Brinkman niet te betalen

BILTHOVEN - Hockeyclub SCHC hoeft de ontslagen hockeycoach Jacques Brinkman voorlopig geen financiële vergoeding te betalen. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht vrijdag beslist in een kort geding dat Brinkman tegen zijn oude club uit Bilthoven had aangespannen.
Brinkman werd eind april als trainer van het eerste mannenteam op non-actief gesteld omdat de club uit de hoofdklasse dreigde te degraderen. SCHC wilde dat hij binnen de club andere werkzaamheden zou gaan verrichten, maar daar ging de coach niet op in. In het kort geding eiste hij als voorschot een schadevergoeding van 65.000 euro, in afwachting van de uitkomst van een bodemprocedure.
Brinkman eist in de bodemprocedure dat hij zijn driejarig contract als trainer/coach van het eerste mannenteam mag uitdienen. Pas op de tweede plaats eist hij ontbinding van de overeenkomst en een schadevergoeding.
Omdat het volgens de rechter denkbaar is dat de rechter in de bodemprocedure de vordering tot nakoming van de overeenkomst zal toewijzen, is er volgens haar nu geen plaats voor een voorschot.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.