Oranje honkballers oppermachtig in Haarlem

HAARLEM - Nederland heeft zaterdag de winst in de Haarlemse Honkbalweek gepakt. Amersfoorter Danny Rombley sloeg in de extra inning tegen Japan twee teamgenoten binnen en stelde daarmee niet alleen de wedstrijd, maar ook de toernooizege veilig.
Oranje won de zevende wedstrijd, tegen Japan, na tien innings met 10-9. De afsluitende wedstrijd tegen Cuba zondag was daarom niet meer van belang voor de stand.
Na negen innings was de stand 8-8. Japan kwam in de extra inning één keer tot scoren; Nederland in de gelijkmakende beurt twee keer. Op een klap van Danny Rombley wisten Shaldimar Daantji en Michael Duursma de thuisplaat te bereiken, waardoor Oranje de eindzege binnenhaalde.
Het nog ongeslagen Nederland sloot het toernooi zondag toch nog met verlies af tegen Cuba. Op de slotdag van het toernooi verloor Oranje met 12-5.
Nederland won de Haarlemse Honkbalweek eerder in 2004 en 2006. Twee jaar geleden eindigde Oranje als vijfde. De titel ging toen naar de Amerikaanse honkballers. Team USA won zaterdag overigens met 7-5 van Taiwan en strijdt daarom zondag met Japan om de derde plaats in het toernooi. Beide landen hebben vier punten.
Oranje, dat onder leiding staat van bondscoach Jim Stoeckel, was tijdens de 25e editie van de Honkbalweek in Haarlem oppermachtig. Nederland opende met een magere overwinning op Taiwan (1-0), maar boekte vervolgens overtuigende zeges op Japan (5-0), de Verenigde Staten (4-1), Cuba (10-0), de VS (12-4) en Taiwan (5-0). Oranje reist na de Honkbalweek af naar Duitsland, waar vrijdag het Europees kampioenschap begint. Oranje verdedigt daar zijn titel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.