FC Utrecht loot Celtic in laatste voorronde Europa League

UTRECHT - FC Utrecht ontmoet Celtic FC in de laatste voorronde van de Europa League. Het team van trainer Ton du Chatinier speelt de eerste wedstrijd op 19 augustus uit tegen topclub uit de Schotse Premiership.
Op 26 augustus komen de Schotten naar Utrecht. Inzet is een plaats in de groepsfase van het hoofdtoernooi. Tegen RTV Utrecht had technisch directeur Foeke Booy vooraf al verklaard dat hij voor Celtic "niet zo bang" is. Volgens hem ligt het Schotse voetbal FC Utrecht wel. Hij is enthousiast over de loting en verwacht dat de spelers dat ook zullen zijn.
De voorloting gaf al aan dat het hoe dan ook een zware tegenstander zou worden. De vijf mogelijke tegenstanders waren Liverpool, Celtic, Steau Boekarest, Levski Sofia en Borussia Dortmund.
Voor FC Utrecht wordt het een ontmoeting met oud-speler Marc-Antoine Fortuné, die tegenwoordig voor Celtic speelt. Bij de ploeg uit Glasgow spelen verder de Nederlanders Glenn Loovens en Jos Hooiveld.
FC Utrecht heeft in de vierde en laatste voorronde van de Europa League van alle Nederlandse clubs op papier de zwaarste tegenstander. Feyenoord werd vrijdag bij de loting op het hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA in Nyon gekoppeld aan AA Gent.
Voor PSV en AZ staan uitwedstrijden gepland in respectievelijk Rusland en Kazachstan. De Eindhovenaren treffen FC Sibir Novosibirsk, AZ speelt tegen FK Aktobe. PSV begint met een uitwedstrijd, AZ speelt eerst thuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.