Boek over Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL - De Dutch Food Valley Classic is een wielerronde met internationale uitstraling en heeft een vaste plaats veroverd in het bekende rijtje voorjaarsklassiekers.
Het mag rekenen op deelname van bekende namen en heeft inmiddels een respectabele erelijst met winnaars opgebouwd, waaronder Joop Zoetemelk, Jacques Hanegraaf, Jean-Paul van Poppel, Viatcheslav Ekimov, Olaf Ludwig, Andrei Tchmille, Jeroen Blijlevens en Tom Boonen.
In 1985 is de ronde voor het eerst gereden, toen nog onder de naam Veenendaal-Veenendaal. Zoals de naam al doet vermoeden is het een typische ‘stad tot stad wedstrijd’. Tussen start en finish in Veenendaal gaat het parcours van 210 kilometer langs aantrekkelijke hoogteverschillen op de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwezoom met als vaste beklimmingen de Grebbeberg, het Paardenveld in Rhenen en de Posbank bij Arnhem.
Jos van Dijk stelde dit boek samen ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van DFVC. Een tussenbalans weliswaar, maar de groei die de ronde heeft doorgemaakt en het enthousiasme van de organisatoren, deelnemers, sponsoren en vele vrijwilligers die de ronde ieder jaar weer mag ontvangen, rechtvaardigen dit boek. Lees over de bijzondere koersen, de winnaars en de organisatie, aangevuld met bijzondere foto’s en persoonlijke berichten van Bobby Traksel, Wiebren Veenstra en Steven de Jongh.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.