Jie en Pang missen China Masters door fout

AMERSFOORT - Badmintonners Yao Jie en Eric Pang van BC Amersfoort kunnen in september niet meedoen aan de China Masters.
De badmintonbond heeft het Nederlandse echtpaar vergeten in te schrijven voor het toernooi uit de Super Series.
"Jaarlijks verzorgt Badminton Nederland honderden inschrijvingen voor toernooien. Helaas gaat er heel af en toe wel eens wat mis. Dat is in dit geval ook het geval en dat spijt ons zeer. We hebben inmiddels excuus aangeboden aan Yao Jie en Eric Pang", aldus technisch directeur Martijn van Dooremalen.

RACKET

Yao Jie en Pang maken geen deel meer uit van de nationale selectie omdat ze met een ander merk racket spelen dan die van de sponsor van de bond. Ze betalen nu zelf de kosten voor de internationale toernooien, maar de bond moet ze wel inschrijven. Dat kunnen ze zelf niet doen.
Yao Jie en Pang voelen zich gedupeerd door de bond omdat ze in China belangrijke punten hadden kunnen verdienen voor de wereldranglijst. Daarnaast heeft het toernooi een prijzenpot van 177.000 euro.
Ze hadden hun tickets ook al geboekt. De in China geboren Yao Jie had graag in Changzhou haar opwachting willen maken. Ze heeft onlangs in China ook een badmintonclub geopend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.