FC Utrecht stunt niet tegen Celtic

GLASGOW - FC Utrecht moet vrezen voor uitschakeling in de laatste voorronde van de Europa League. Op Celtic Park was het Schotse Celtic te sterk. De ploeg uit Glasgow won met 2-0 door doelpunten van Juarez en Samaras.
FC Utrecht hield in de beginfase goed stand, maar nadat Jacob Mulenga in de 17e minuut geblesseerd uitviel werd Utrecht even overlopen. In de negentiende minuut kwam Celtic op voorsprong door Efrain Juarez. De Mexicaan scoorde na voorbereidend werk van Beram Kayal. Na een half uur stond het al 2-0 nadat Georgios Samaras toesloeg voor de Schotse ploeg.
In de laatste minuten van het eerste deel probeerde FC Utrecht zich terug te knokken. Dries Mertens en Tim Cornelisse hadden beiden kleine kansjes maar zij misten het doel.
In de tweede helft nam Celtic gas terug en bleef Utrecht eenvoudig overeind. Er was nog een mogelijkheid voor Duplan. De kopbal van de invaller werd over de lat getikt door de Poolse doelman van Celtic.
Volgende week is de return in de Galgenwaard. Daar wacht een zware opgave voor trainer Ton du Chatinier. FC Utrecht moet dan winnen met 3-0 om de groepsfase te bereiken.