Asare en Mulenga niet naar Napels

UTRECHT - FC Utrecht reist woensdagochtend af naar Italië voor de Europa League-wedstrijd tegen Napoli.
Voor Nana Asare komt Napels te vroeg. e middenvelder Asare speelde maandag wel mee met Jong FC Utrecht, maar de technische staf vindt hem niet fit genoeg.
Ook Jacob Mulenga blijft in de Domstad.

NAPOLI

SSC Napoli is een beroemde club en dat is vooral te danken aan Diego Armando Maradona. De Argentijnse sterspeler leidde Napoli eind jaren tachtig naar de twee landstitels ('87 en '90), de UEFA Cup ('89) en de Italiaanse beker ('87).
Toen 'Pluisje' was vertrokken, zakte Napoli weer weg. In 1998 degradeerde de club naar de Serie B. In 2000 keerde Napoli terug naar de Serie A, maar degradeerde dat seizoen opnieuw. In augustus 2004 werd de club failliet verklaard.

VOORZITTER

Aan de hand van de huidige voorzitter De Laurentiis werd een nieuwe club opgericht onder de naam Napoli Soccer, die toegelaten werd tot de Serie C1. In 2006 werd Napoli kampioen van die afdeling. Er kwamen vaak meer toeschouwers bij Napoli dan bij clubs uit de Serie A. Het hoogste aantal was 51.000, een record voor de Serie C.
In 2007 keerde de club na zes jaar afwezigheid terug in de Serie A. Napoli mag daarin weer tot de subtop gerekend worden. Afgelopen seizoen eindigde de club als zesde.

PUNTEN

Na twee speelronden in de nieuwe competitie heeft Napoli twee punten. Op de eerste speeldag werd met 1-1 gelijk gespeeld bij Fiorentina en in de tweede speelronde werd het thuis 2-2 tegen Bari. Napoli bereikte de groepsfase van de Europa League door het Zweedse IF Elfsborg uit te schakelen.
Het duel Napoli-FC Utrecht begint donderdag om 21.05 uur. Namen en Rugnummers is er op Radio M Utrecht live bij vanaf 20.00 uur.

Supporterclub FC Utrecht lijkt reisbureau

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.