Sterke renners aan start Groeistad Klassieker

AMERSFOORT - De Groeistad Klassieker in Amersfoort kent een sterk deelnemersveld.
Bij de Elite en Beloftenkoers die zaterdagmiddag van start gaat, zijn de wielrenners van Cycling Team Jo Piels favoriet. Zij wonnen dit jaar al tal van Nederlandse Klassiekers. Ook renners uit de regio maken kans, zeker vanwege hun parcourskennis. Te denken valt aan de gebroeders Van Diermen uit Bunschoten-Spakenburg (voorheen WV Eemland renners).
Ook Tim Nederlof uit Harmelen en Dirk Jan Reuling uit Zwolle van het Amersfoortse SRAM–Eemland team hebben hun zinnen op de Groeistad Klassieker gezet. De favorieten krijgen concurrentie uit het hele land, maar ook van teams uit België en Duitsland. De koers gaat over 160 km en heeft een spannende slotronde in Amersfoort. Het publiek is overal weer welkom en vooral (tussen 18.00 uur en 18.30 uur) bij de doorkomst en de finish op Sportpark Zielhorst.
Zaterdag vertrekken ook 180 veteranen om 9.30 uur vanaf het SRAM–EEMLAND Wielercentrum op Sportpark Zielhorst. Hun najaarskoers gaat over 120 km. Favoriet is Godert de Leeuw uit Ermelo, die afgelopen weekend Nederlands Kampioen werd bij de Masters 40+ in Someren. Daarnaast worden ook grote kansen toegedicht aan Marcel Alma uit Harskamp die 2e staat in het KNWU Mastersklassement. Beiden zijn overigens leden van de organiserende vereniging WV Eemland die dit jaar uiterst succesvol is gelet op de zegelijst van meer dan 220 podiumplaatsen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.