Van Wolfswinkel topscorer in eredivisie

UTRECHT - Met twee treffers had Ricky van Wolfswinkel zondagmiddag een belangrijk aandeel in de thuiszege van FC Utrecht op VVV-Venlo (3-2). Hij staat nu al op zeven competitiedoelpunten.
Nooit eerder maakte de aanvaller zoveel treffers in één voetbaljaargang. "Ik denk dat ik er maar mee stop voor dit seizoen en lekker op vakantie ga", grapte de 21-jarige Woudenberger na afloop.
In de uitwedstrijden tegen FC Groningen en Napoli (voor de Europa League) miste Van Wolfswinkel nog grote kansen. "Als spits wil je altijd scoren, het liefst zoveel mogelijk. Wanneer je dan kansen mist die je wel moet
maken, dan baal je daar wel van. Toch moet je proberen snel de goede lijn door te trekken en weer te scoren. Anders begin je te twijfelen", zei de eenmalig international opgelucht in de catacomben van Stadion Galgenwaard.
Waar FC Utrecht tegen Napoli met een gelijkspel te weinig kreeg, was de beloning er zondagmiddag wel. Al leken de gasten in de 71e minuut de volle winst te pakken, toen Ruud Boymans VVV op 2-1 voorsprong bracht. "Ik dacht nog even: we zullen deze wedstrijd toch niet verliezen? Gelukkig winnen we uiteindelijk, dat is mentaal belangrijk'', aldus Van Wolfswinkel.
Hij is met zijn zeven treffers voorlopig topscorer in de eredivisie. Daarnaast was de 21-jarige aanvaller tot nu toe al zes keer trefzeker in Europees verband. "Ik heb geen idee waar dit eindigt, op dit moment gaat
het wel lekker'', sprak hij met gevoel voor understatement. "Het is een goed begin dat uiteindelijk moet leiden tot een mooi seizoen voor FC Utrecht."
Fysiek wordt er met drie wedstrijden per week veel gevraagd van de spelers
van FC Utrecht. Woensdag wacht alweer het bekerduel uit bij De Graafschap.
,,Ik speel liever wedstrijden dan dat ik train. Op dit moment voel ik me
heel fit en ben vrij van pijntjes. Met een overwinning op zak is het
natuurlijk makkelijker toewerken naar een midweekse wedstrijd dan wanneer
je verliest'', besloot de aanvaller.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.