Toch Utrecht-supporters naar Ajax

ZEIST - FC Utrecht reist zondag 3 oktober toch met supporters naar de uitwedstrijd tegen Ajax. De club tekende dinsdagavond met succes beroep aan tegen een straf van de aanklager betaald voetbal.
Die oordeelde eerder dat FC Utrecht één uitwedstrijd tegen Ajax geen steun van de eigen aanhang mocht krijgen. De aanklager betaald voetbal wilde FC Utrecht straffen voor ongeregeldheden in de aanloop van het vorige duel tussen beide clubs in de ArenA, op 28 februari.
Supporters van FC Utrecht scandeerden toen op weg naar Amsterdam zo veel beledigende teksten, dat ze al voor de wedstrijd werden teruggestuurd.

STEUN

FC Utrecht kreeg tijdens het hoger beroep steun uit onverwachte hoek. Beide supportersverenigingen van Ajax lieten in Zeist weten dat de aanklager betaald voetbal met een dergelijke straf niets oplost. Ze willen op een andere manier voorkomen dat het rond onderlinge duels uit de hand loopt.
Ook de directie van Ajax steunt dat plan van aanpak. Financieel directeur Jeroen Slop was daarom dinsdagavond in Zeist aanwezig.

KLASSE

"Ik ben niet alleen blij dat de commissie van beroep naar ons heeft geluisterd," stelde directeur Jan Willem van Dop van FC Utrecht. "Ik vind het ook klasse van Ajax dat ze ons hebben gesteund. Dat waardeer ik zeer. Ik vond het op mijn beurt ook jammer dat er zondag geen supporters van Ajax in de Kuip zaten."
"Dat terwijl er geloof ik 8.000 kaartjes niet waren verkocht. Ik heb alle vertrouwen dat het rond de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht goed gaat. Mogelijke boosdoeners zullen vantevoren door ons worden benaderd en ook door onze eigen supporters worden aangesproken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.