"Liverpool onderschat FC Utrecht niet"

UTRECHT - Trainer Ton du Chatinier verwacht niet dat Liverpool donderdag FC Utrecht zal onderschatten. Na de indrukwekkende 4-0 zege op Celtic heeft de ploeg uit de Domstad volgens de coach naam gemaakt in Europa.
"Iedereen daar heeft die uitslag gezien en gedacht dat het andersom was. Ze weten echt wel dat we goed kunnen voetballen," aldus Du Chatinier, die heeft geprobeerd om de gekte rond de wedstrijd tegen de club van de Utrechtse held Dirk Kuijt te temperen. "Ik heb een poging gewaagd, maar dat lukt niet in deze voetbalstad. Ik hoop dat het geen invloed heeft op de spelers."
De wedstrijd in de Europa League wordt vanavond live uitgezonden op Radio M Utrecht.

GEEN GEZEUR

Het is voor zijn spelers nieuw om doordeweeks Europees te spelen naast de competitiewedstrijden. Du Chatinier wil echter geen gezeur in zijn selectie. "Het woord moe wil ik niet meer horen. Deze wedstrijden zijn juist belangrijk voor de spelers. Ze moeten zich op dit podium verder ontwikkelen."
Utrecht toonde tijdens de confrontatie met Celtic in de voorronde weinig ontzag voor de tegenstander. Dat wil Du Chatinier nu weer zien. "Die gasten van Celtic stonden een partij te schreeuwen in de catacomben. Wij hadden zoiets van: het komt wel goed. Ook nu blijven we nuchter, al is Liverpool is natuurlijk een klasse beter."
HODGSON: MISSCHIEN GELIJKSPEL
Liverpool-trainer Roy Hodgson is inderdaad onder de indruk van de recente prestaties van de Nederlandse voetbalclubs. "Het Nederlandse voetbal draait goed. Ajax verdiende het dinsdag te winnen van AC Milan. Twente speelde knap gelijk tegen Inter en Utrecht won dik van Celtic," aldus Hodgson die het moeilijk heeft bij de 'Reds'. Het grote Liverpool staat zestiende in de Engelse competitie en werd vorige week uitgeschakeld in de League Cup door Northampton Town, dat uitkomt in de vierde divisie.
Hodgson, die sterspeler Steven Gerrard rust geeft, neemt Utrecht erg serieus. "We moeten niet kijken naar de historie. Utrecht heeft een goede ploeg. Afhankelijk van de wedstrijd ben ik misschien wel tevreden met een gelijkspel."
KUIJT: ALLE PIJLEN OP UTRECHT
Dirk Kuijt vreesde bij het oplopen van zijn schouderblessure begin deze maand meteen dat hij de wedstrijd tegen FC Utrecht niet zou halen. De aanvaller van Liverpool begon zijn loopbaan als profvoetballer in de Domstad.
"In de revalidatie heb ik al mijn pijlen op de wedstrijd tegen Utrecht gericht," zei Kuijt die de Nederlandse club dankbaar is voor de kans die hem werd geboden. "Ik heb er vijf prachtige jaren gehad. Ik denk nog vaak terug aan die periode." De Katwijker won met Utrecht de enige prijs van zijn carrière door in 2003 zijn latere club Feyenoord te verslaan in de bekerfinale.
Kuijt is blij terug te zijn in Utrecht. "Ik voel me welkom. Het is leuk om iedereen weer te zien en een eer dat de club mijn familie heeft uitgenodigd voor de wedstrijd."

ONGESLAGEN

Liverpool verloor 44 jaar geleden voor het laatst een Europese wedstrijd in Nederland. Ajax was in 1966 in de befaamde 'mistwedstrijd' met 5-1 te sterk voor de ploeg die donderdag voor de Europa League op bezoek gaat bij FC Utrecht. Liverpool bleef in de vijf daaropvolgende officiële ontmoetingen op Nederlandse bodem ongeslagen.

"Liverpool onderschat FC Utrecht niet"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.