Vijf regiomedailles bij NK indoor roeien

AMSTERDAM - De regionale roeiers hebben in Amsterdam bij het Nederlands kampioenschap indoor roeien wisselend gepresteerd.
Er waren vijf medailles, waarvan twee gouden. Nienke van Hoogenhuyze werd nationaal kampioene. De roeister van het Utrechtse Triton won goud in het lichte dames veld. De andere gouden plak was voor Marleen van Roessel. Het lid van het Utrechtse Orca werd kampioen van het lichte damesveld onder de 23 jaar.
Op het hoofdnummer, de eerstejaars achten, werden geen titels gepakt. De eerstejaars dames van Orca werden tweede. Zij kwamen zes seconden te kort op de winnaars van Nereus uit Amsterdam. Triton werd negende.
Bij de lichte eerstejaars mannen was er een derde en een zevende plaats voor Orca. Triton kwam niet verder dan de negende plaats. Nereus was ook hier de beste.
De zware eerstejaars mannen van Orca pakten ook een derde plaats. Gyas uit Groningen won dit veld.
Bij de categorieën waar niet in teamverband werd geroeid zijn de mannen van Triton en Orca er niet in geslaagd om een medaille te winnen.
In het Senioren A veld werd Harold Langen van Triton dertiende op 25 seconden en was daarmee de beste regiogenoot. Zijn Utrechtse clubgenoot Daan Switters werd vijftiende.
In het lichten Senioren veld haalde Orcaan Ties Corten het podium niet. Hij eindigde op de vierde plaats en kwam een seconde te kort voor zilver.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.