FC Utrecht onderuit bij NAC Breda

BREDA - Ook FC Utrecht heeft zaterdag de toegevoegde waarde van het 'avondje NAC' ervaren. De ploeg verloor in Breda met 3-1.
Het beslissende doelpunt kwam op naam van FC Utrecht-verdediger Alje Schut. Hij kon aan de 2-1, elf minuten na de pauze, overigens weinig doen. Schut kreeg de bal na een kopstoot van Matthew Amoah tegen het achterhoofd, waardoor Michel Vorm kansloos was.
FC Utrecht miste aanspeelpunt Frank Demouge (lies). Daarom stond topscorer Ricky van Wolfswinkel weer centraal voorin. Na amper een kwartier werd hij bij een sliding van Csaba Feher hard in de onderrug getroffen. Door het thuisblijven van Leon de Kogel (griep) waren er geen spitsen meer voorhanden, maar Van Wolfswinkel verbeet de pijn. Hij trof in de slotfase nog de paal.
Toen Van Wolfswinkel de blessure opliep, stond het al 1-1. Dries Mertens zette in de negende minuut voor, NAC'er Rob Penders toucheerde de de bal en collega-aanvoerder Michael Silberbauer scoorde. Drie minuten later waren de bezoekers de voorsprong alweer kwijt. Anthony Lurling was de aangever, Feher maakte uit een lastige hoek zijn eerste treffer van het seizoen.
Kort voor de rust had de thuisclub zicht op een voorsprong, maar een vrije trap van Kees Luijckx miste net de gewenste richting. Luijckx zag een tweede poging kort na de rust op de paal eindigen. Ook een schot van Lurling bracht reuring in het stadion, doelman Vorm had alle moeite. Even eerder had Lurling op de eigen doellijn redding gebracht bij een kopbal van Schut.
De laatste kreeg later de bal niet op het voor-, maar op het achterhoofd, de blik toonde pure verbijstering over zoveel pech. Luijckx besliste het duel, met het hoofd, na verstandig doorkoppen van Leonardo.
FC Utrecht staat nu zevende.

Balende FC Utrecht-spelers na nederlaag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.