Herzog wil Sylvestercross lopen

SOEST - Als de komende trainingen naar wens verlopen, staat de Woudenbergse topatlete Adriënne Herzorg aan de start van de 30e editie van de Sylvester Cross.
De veldloop in de Soester Duinen wordt elk jaar gehouden op oudejaarsdag. Herzog zou een unieke prestatie kunnen leveren door de wedstrijd voor de vierde keer op rij te winnen.

VAN SLAG

Of dat gaat lukken is de vraag, want de Woudenbergse heeft een turbulente tijd achter de rug. Verschillende leden van haar Spaanse trainingsgroep zijn in verband gebracht met dopinggebruik. Herzog raakte daarvan zo zwaar van slag, dat ze deze maand op het EK al na de eerste kilometer uitstapte.
Inmiddels voelt ze zich sterk genoeg om de jubileumeditie van de Sylvestercross te lopen, al houdt zich nog wel een slag om de arm.

TEGENSTAND

De grootste tegenstand kan Herzog verwachten van Rkia en Moukim. De jonge Marokkaanse was dit jaar de snelste in de Utrechtse Singelloop. Ook regerend nationaal veldloopkampioene Miranda Boonstraen de Belgische Nathalie de Vos, bezig aan een come-back, zullen voorin te vinden zijn. Andere kanshebbers op een podiumplek zijn Andrea Deelstra, Heleen Plaatzer, Manuela Soccol (Bel), Ruth van der Meijden en triatlete van het jaar Rachel Klamer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.