Instellingen

Troupée stapt over van FC Utrecht naar Twente

© fcutrecht.nl
UTRECHT/BREUKELEN - Giovanni Troupée keert terug bij FC Twente. De 23-jarige rechtervleugelverdediger uit Breukelen komt transfervrij over van FC Utrecht en tekende vrijdag een contract voor een seizoen. Begin 2020 speelde Troupée al op huurbasis in Enschede maar omdat het seizoen voortijdig werd afgebroken was hij er maar twee maanden.
Troupée is blij om terug te zijn. "Toen ik vorig jaar bij FC Twente kwam voelde ik me direct op mijn gemak. Vorige week heb ik een gesprek gehad met Ron Jans en Jan Streuer en dat was direct heel positief. Ik heb er heel veel zin in om hier weer te gaan spelen, in een uitverkocht huis met al die supporters."

Vertrouwen

De club heeft veel vertrouwen in de vleugelverdediger. "Een paar jaar geleden was hij nog 'beste speler van het seizoen' bij FC Utrecht. Op dat niveau moet hij weer terugkomen. Hij is nog jong en moet dat zeker kunnen waarmaken", aldus technisch directeur Jan Streuer.
Na de jeugdopleiding bij FC Utrecht te hebben doorlopen, debuteerde Troupée in 2015 in de hoofdmacht. Hij speelde tot dusver 90 Eredivisiewedstrijden en scoorde daarin vier keer. In het seizoen 2018-2019 kwam hij uit voor ADO Den Haag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.