De EK-beleving van FC Utrecht-spelers: 'Ik heb interessantere dingen te doen dan het EK kijken'

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht is deze week alweer begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat voelt toch een beetje gek, want de gemiddelde voetballiefhebber is nog helemaal niet zijn gedachten bij volgend seizoen. Die zit nog midden in het EK. RTV Utrecht peilde de stemming onder de spelers van FC Utrecht, na de vrijdagtraining.
Aanvoerder Willem Janssen merkt dat het toernooi vooral onderwerp van gesprek is bij de Nederlanders. "En we hebben Erik Oehlschlägel deze week wel even een appje gestuurd, toen Duitsland eruit dreigde te vliegen", zegt Janssen, die Italië tipt als favoriet.
Dat doet ook Oehlschägel, die erkent dat Duitsland - Hongarije woensdag spannender was dan hij had gehoopt. "Als je die 2-1 ziet van Hongarije, krijg je toch het idee dat Duitsland het wat te makkelijk opnam", zegt de Utrecht-doelman, die nog wel goede hoop heeft voor de Mannschaft. "Tegen Portugal hebben ze laten zien hoe goed ze kunnen zijn."
Niet elke FC Utrecht-speler is even fanatiek en hartstochtelijk als het om zijn land gaat. Simon Gustafson bekent nog bijna niet gekeken te hebben. "Om eerlijk te zijn vind ik dat ik interessantere dingen te doen heb", zegt de Zweed, die geen stunt verwacht van land landgenoten. Zelfs niet als de vergelijking wordt getrokken met Griekenland, de verrassende kampioen van 2004. "Vind jij Zweden beter dan Griekenland toen was?"
Fanatisme zien we wel bij Moussa Sylla, die in Frankrijk met diverse spelers van de regerend wereldkampioen samenspeelde. Hij kijkt de wedstrijden in de shirts die hij heeft bewaard uit zijn tijd als jeugdinternational, en het lijdt voor hem geen twijfel wie er kampioen werd. "Frankrijk, dat verwacht ik wel."
Adrián Dalmau is wat gereserveerder als het om de Spaanse kansen gaat. "Het kan, maar het wordt moeilijk. Er zijn veel sterke ploegen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.