RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: Johan zou trots op ze zijn

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Met energie voor tien hollen ze de korte beentjes uit hun lijf om de juf voor te blijven. Scoren willen ze! Niets houdt ze tegen. Met rode koontjes en bezwete koppies snellen ze over het veld. Niks 5-3-2-systeem, gewoon wie de bal heeft rent naar voren. Met maar één doel voor ogen: aanvallen! Vanaf de eerste tot en met de laatste minuut wordt er onvermoeibaar gestreden voor de winst.


Bescheiden helden
Het moge duidelijk zijn, ik heb het hier niet over het Nederlands elftal. Nee, ik was afgelopen week getuige van een potje voetbal van een klein clubje bescheiden helden waar de grote mannen in Budapest nog heel wat van zouden kunnen leren. Elke dinsdag spelen ze met elkaar op het Cruyff Court Wesley Sneijder in de Utrechtse wijk Ondiep. Iedereen mag meedoen.


De juf is niet zomaar een juf. Het is voormalig profvoetbalster Pascalle Tang. Zelf ooit gedebuteerd bij de vrouwen van Ajax in een wedstrijd tegen ons eigen FC Utrecht weet ze de jonge voetballertjes in hun voetbalhart te raken. Met een grote glimlach op haar gezicht zweeft ze dansend als nummer veertien zelf met de bal aan haar voeten over het veld. Ze daagt iedereen uit. 'Kom maar op. Laat maar zien wat je kunt'. Het werkt. De jonge helden stijgen al snel boven zichzelf uit.


De winnende
Als de tijd er bijna op zit, gaan ze voor de winnende goal. Met ze allen tegen de juf. Het voorstel wordt met gejuich ontvangen. Dat wordt een makkie. Maar de juf geeft zich niet zo snel gewonnen. Ze wordt geholpen door meester Davied, ook buurtcoach bij Sport Utrecht. Samen zetten ze alles op alles om het winnende doelpunt te maken. En dan na een paar zinderende minuten valt eindelijk de beslissende goal. Voor wie? Dat is niet belangrijk.

Samen spelen daar ging het om. Johan zou trots op ze zijn.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -