Instellingen

Hake opgetogen na monsterzege FC Utrecht op KV Mechelen: 'De spelers leggen de lat hoog'

UTRECHT - FC Utrecht is de oefencampagne gestart met een behoorlijk forse overwinning op het Belgische KV Mechelen. Op Zoudenblach werd het maar liefst 7-2 voor de mannen van trainer René Hake.
De doelpunten in de eerste helft van FC Utrecht - KV Mechelen
"De lat ligt meteen hoog", glimlachte Hake na afloop, "Maar dat hebben de jongens zelf gedaan en dat is goed." Hake, die wel 26 spelers speeltijd gaf, zag FC Utrecht bij rust al met 4-1 leiden. "Dit is toch een behoorlijke tegenstander. We hebben veel kansen gecreëerd en veel goals gemaakt. Het team was gretig en stopte er veel energie in. Dat is heel belangrijk voor een eerste wedstrijd. Dan is het fijn als het plezier er af spat en dat heb ik wel gezien vandaag."
"Het is in ieder geval een uitslag die staat", gaat aanvoerder Willem Janssen verder, "Natuurlijk gaat het die eerste wedstrijden om fitheid te krijgen en je speelwijze verder te ontwikkelen. Dan heb je vandaag wel hele mooie dingen gezien en de lat gelegd voor de rest (van de oefenwedstrijden)."
Willem Janssen zag mooie dingen tegen KV Mechelen
Moussa Sylla luidde de doelpuntenregen in met een vroege goal al na 116 seconden. Bart Ramselaar en Adrián Dalmau (2x) waren in het eerste bedrijf eveneens trefzeker tegen de Belgen waar doelman Yannick Thoelen een beroerde middag kende. Voor de nummer acht van de Jupiler Pro League wist Geoffry Hairemans met een goal de pijn in de eerste helft nog enigszins te verlichten.
De doelpunten in de tweede helft van FC Utrecht - KV Mechelen
In de tweede helft stond een compleet nieuw FC Utrecht op het veld. Ook dat elftal wist al snel het net te vinden. Remco Balk maakte er in de 57e minuut 5-1 van. Acht minuten later volgde een goal van Gyrano Kerk. Hugo Cuypers sloot de wedstrijd namens de bezoekers af met twee goals, waarvan de eerst in eigen doel.

Timber maakte eerste minuten

Terwijl zijn broer bij aan het komen is van het EK, maakte Quinten Timber zijn eerste minuten voor de club uit zijn geboortestad. De Utrechter mocht in de basis beginnen om al na 20 minuten de douche op te mogen zoeken. "Dat was gepland hoor. Ik heb het seizoen met Ajax vorig seizoen natuurlijk geblesseerd afgesloten, dus we hebben besloten om het langzaam op te bouwen. Vandaar dat ik na 20 minuten gewisseld werd."
Quinten Timber na zijn officieuze debuut
Het zorgde er niet voor dat Timber ook maar iets minder genoot van zijn officieuze debuut. "Het was enorm fijn om nu echt voor FC Utrecht uit te komen. Ik heb enorm veel leuke reacties gehad op mijn transfer, dat is mooi."
Timber heeft hoge verwachtingen van zijn avontuur bij FC Utrecht. "Als straks het seizoen begint wil ik vlammen op het middenveld. De concurrentie pusht me alleen maar om beter te worden."

Geen keuzestress

Met 26 verschillende spelers slaagde Hake er nog niet eens in om zijn complete selectie speelminuten te geven. De totale groep bestaat momenteel uit zo'n 30 spelers. Keuzestress levert dat niet op. "Om het heel makkelijk te zeggen selecteert het zich vanzelf", verwacht Hake, "Natuurlijk moet je daarin uiteindelijk keuzes maken. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we ook nog Jong FC Utrecht hebben. Dus iedereen zal zijn kans krijgen en genoeg speelminuten maken."
René Hake heeft geen last van keuzestress
De kans dat Hake wat hulp van buitenaf krijgt bij het maken van keuzes lijkt voor de hand te liggen. Er zullen nog spelers moeten vertrekken. Of Gyrano Kerk en Simon Gustafson daar ook bij horen laat Hake in het midden. "Het klopt dat ze niet in de eerste groep meededen, maar het is aan jullie om daar conclusies aan te verbinden. Ik vond het vooral belangrijk om verschillende combinaties te zien van spelers op het veld. Zaterdag in de volgende oefenwedstrijd zal het weer anders zijn." Kerk zou opnieuw in de belangstelling staan van Celtic en het contract van Gustafson loopt na dit seizoen af. Dus als FC Utrecht nog wat wil verdienen aan de Zweed moet hij in de etalage.

Mahi op de weg terug

Mimoun Mahi was aandachtig toeschouwer bij de oefenwedstrijd tussen FC Utrecht en KV Mechelen. De aanvaller herstelt nog van een operatie aan zijn meniscus. "Ik voel me goed. De operatie is goed gegaan en ik verwacht over drie weken aan te sluiten bij training. Ik denk dat er dan nog genoeg tijd is om er bij de eerste competitiewedstrijd weer te staan", liet Mahi weten.

Karakteristieken

FC Utrecht - KV Mechelen 7-2
2' Moussa Sylla [1-0]
19' Bart Ramselaar [2-0]
28' Adrián Dalmau [3-0]
32' Geoffry Hairemans [3-1]
44' Adrián Dalmau [4-1]
57' Remco Balk [5-1]
65' Gyrano Kerk [6-1]
71' Hugo Cuypers (e.d.) [7-1]
75' Hugo Cuypers [7-2]
Opstelling FC Utrecht 1e helft: Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest, Mark van der Maarel, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Quinten Timber (24. Othmane Boussaid), Sander van de Streek; Moussa Sylla, Adrián Dalmau, Bart Ramselaar.
Opstelling FC Utrecht 2e helft: Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono (76. Ruben Kluivert), Benaissa Benamar, Urby Emanuelson, Christopher Mamengi (70. Arthur Zagre); Joris van Overeem, Davy van den Berg, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Anastasios Douvikas (70. Mohamed Mallahi), Remco Balk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.