Handbalsters winnen nipt van Rusland

Laura van der Heijden
Laura van der Heijden © Orange Pictures
LEUSDEN/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De Nederlandse handbalsters hebben in aanloop naar de Olympische Spelen in de Maaspoort van Den Bosch een oefenwedstrijd van Rusland nipt met 30-29 gewonnen. Bij rust stond Oranje, met de Leusdense Laura van der Heijden en Angela Malestein uit Bunschoten, nog met 21-17 achter. In de slotfase vocht de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade zich nog voorbij de Russinnen.
Het duel was een confrontatie tussen regerend wereldkampioen Nederland en regerend olympisch kampioen Rusland. Nederland speelde met het team dat ook op de Spelen in Tokio in actie komt. Nycke Groot maakte zodoende haar rentree in Oranje. De teruggekeerde spelverdeelster speelde haar eerste interland sinds het EK van 2018. Ze scoorde twee keer en was in de tweede helft de aanjager die de Nederlandse aanval aan het draaien kreeg.
Topschutter was Lois Abbingh met acht treffers. Hoekspeelster Bo van Wetering, die haar olympisch debuut gaat maken in Tokio, maakte vier goals. Bij Rusland was topspeelster Irina Vjachireva goed voor drie treffers.
Zondag oefent de olympische selectie van Mayonnade tegen Zweden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.