Instellingen

FC Utrecht verlengt contract met Denso Kasius

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht gaat langer door met Denso Kasius. De 18-jarige verdediger heeft bijgetekend tot 2024. Komend seizoen zal Kasius, net als afgelopen seizoen, verhuurd worden aan FC Volendam.
Kasius stapte in de zomer van 2018 over van ADO Den Haag naar FC Utrecht, waar de rechtsback in de Onder 17-ploeg begon. De jeugdinternational maakte daarna deel uit van de Onder 19-equipe in de Domstad, voordat hij werd toegevoegd aan de Jong FC Utrecht-selectie. Met de Utrechtse beloftenploeg speelde hij 7 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, alvorens hij tijdens de winterstop van het afgelopen seizoen op huurbasis de overstap maakte naar FC Volendam. Bij de Noord-Hollanders kwam hij de afgelopen maanden tot 15 officiële duels.
"Ik heb een goed half seizoen gespeeld bij FC Volendam, dan is het natuurlijk mooi om zo'n beloning te krijgen," aldus Kasius. "Een nieuw contract is altijd een mooi moment, dan is het mooi dat je de mensen waar je meest om geeft daarbij zijn", doelt Kasius op zijn familieleden, die bij het tekenmoment waren. "Na dit seizoen ga ik terug naar FC Utrecht en hoop ik dat ik kan aansluiten bij 1 en het niveau aan kan. Dan hoop ik op speelminuten hier in de Galgenwaard."
"Denso is een groot talent, die zich het afgelopen halfjaar goed heeft ontwikkeld," vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "In goed overleg hebben we in januari voor een huurperiode bij FC Volendam gekozen, waar hij zich ook het komend seizoen weer kan ontwikkelen. Uiteindelijk kan hij met extra ervaring en vlieguren terugkeren bij ons. We zijn blij dat we zijn contract hebben kunnen verlengen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.