Instellingen

Brouwer en Meeuwsen met nederlaag 'uitgezwaaid' richting Tokio

UTRECHT - Het ging niet helemaal zoals gepland, maar Robert Meeuwsen uit Nieuwegein en Alexander Brouwer hebben hun uitzwaaiwedstrijd richting de Olympische Spelen van Tokio erop zitten. Waar het publiek in Utrecht rekende op een heroïsche zege liep het allemaal anders tegen Stefan Boermans en Yorick de Groot.
Het duo, dat een ticket voor de Olympische Spelen net was misgelopen, weigerde mee te werken aan een showtje voor Brouwer en Meeuwsen en wonnen de demonstratie-partij tijdens de eredivisie Beachvolleybal in twee spannende sets. De verliezers konden er na afloop op het Lucas Bolwerk wel om lachen. "Natuurlijk hadden we gewoon willen winnen, we gingen echt vol voor deze partij. Nee, afspraken hebben we van te voren niet gemaakt", glimlachte Brouwer na de partij.
Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer speelden hun laatste partij op Nederlandse bodem voor ze naar Tokio vertrekken
Van een slechte generale om straks in Tokio een goede uitvoering op het zand te leggen wil het duo niks weten. "Nee, de echte generale is straks in Gstaad en daar willen we niveau laten zien en spelen zoals we dat ook in Tokio gaan doen. Dus niks slechte generale." In het Zwiterse Alpendorpje is komende week het laatste internationale toernooi voordat de Spelen beginnen. Zondagochtend zit het duo al in het vliegtuig om pas na de Spelen weer terug te keren.
We moeten nu de toon gaan zetten
Robert Meeuwsen
Meeuwsen was dankbaar dat hij voor eigen publiek in zijn eigen regio uigezwaaid kon worden. "Geweldig mooi hier in Utrecht in het bijzijn van onze familie en vrienden. Enorm fijn dat dit op het laatst nog geregeld kon worden en dat we een mooie wedstrijd hebben kunnen spelen. Dit is een heerlijk gevoel."
Vijf jaar geleden tijdens de vorige Olympische Spelen pakten Brouwer en Meeuwsen een bronzen medaille. In Tokio zijn ze op papier geen favoriet voor goud, maar de verschillen in de internationale top zijn zo klein dat je niks uit kan sluiten. "We staan zevende op de Olympische ranking", legt Brouwer uit. "Door die bronzen plak in Rio hebben we toch wel hoge verwachtingen. Het is aan ons om die verwachtingen waar te maken."
We gaan ons niet blindstaren
Alexander Brouwer
Vorige maand wisten ze in het Tsjechische Ostrava nog een 4-sterren World Tour toernooi te winnen. "We kijken er enorm naar uit, ondanks dat het anders zal zijn dan vijf jaar geleden." Corona heeft ook in het beachvolleybal grote impact gehad verduidelijkt Meeuwsen. "We hebben in ieder geval veel tijd gehad om na te denken. Het was goed om wat kunnen uitzoomen om te zien hoe je nou eigenlijk aan het sporten bent. Het was een lastige tijd, maar we zijn er goed doorheen gekomen en zijn nu helemaal klaar voor de strijd in Tokio."
Brouwer en Meeuwsen eerder tijdens King of the Court in Utrecht
Brouwer en Meeuwsen eerder tijdens King of the Court in Utrecht © Ankie Hogewind | Fotostudio RedGreenBlue
Meeuwsen en Brouwer zijn in ieder geval gepokt en gemazeld met al een Olympische medaille op zak. Je zou denken dat ze daardoor vrijer kunnen spelen. Ze willen zich vooral niet blind staren op het einddoel vertelt Brouwer. "Het is vooral focus op het proces en de manier waarop we willen spelen. Als je alleen maar met het einddoel bezig bent vergeet je wat je op het veld straks wil doen." "We moeten nu de toon gaan zetten", vult Meeuwsen aan. "En daarmee gaan we beginnen in Gstaad."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.