Mike van den Brink nieuwe coach UZSC: 'Als je deze kans krijgt moet je die met beide handen grijpen'

Mike van den Brink als speler van UZSC
Mike van den Brink als speler van UZSC © Orange Pictures
UTRECHT - UZSC heeft Mike van den Brink aangesteld als nieuwe coach van het eerste mannenteam. De oud-speler neemt het komend seizoen over van Roeland Spijker, die het trainerschap niet meer kon combinereren met werk en privé.
"De ambities om hoofdtrainer te worden had ik zeker, maar ik had niet verwacht dat het al zo snel zou zijn", vertelt Van den Brink aan RTV Utrecht. De Utrechter was aanvoerder van UZSC en pakte met de club drie landstitels, drie Supercups en een keer de beker. Na de landstitel van 2020 nam hij afscheid als speler bij de Utrechtse eredivisionist. Daarna ging hij aan de slag als assistent-trainer van Spijker.
Uit de gesprekken met de club sprak vertrouwen
Mike van den Brink
"Natuurlijk heb ik er wel even over negedacht. Zo vlak na een seizoen vind ik het altijd prettig om even afstand te nemen en dingen te laten bezinken. Maar in de gesprekken zaten we vrij snel op één lijn en als je een kans als deze krijgt moet je die gewoon met beide handen grijpen."
Mike van den Brink toen hij nog speelde voor UZSC
Mike van den Brink toen hij nog speelde voor UZSC © Fotostudio RedGreenBlue

Minimaal top-4

Van den Brink heeft het met het bestuur vooral over randzaken gehad. "Voor de rest waren we er snel uit. Er sprak gewoon heel veel vertrouwen uit. De lat ligt altijd hoog bij UZSC. Als doel hebben we voor nu gesteld om de halve finales om de landstitel te halen en daarvandaan zien we wel weer verder. Echte concrete doelen kunnen we pas stellen in augustus als we de selectie helemaal rond hebben."
UZSC is nog ingesprek met een kandidaat voor de vrijgekomen assistent-positie. De Utrechtse club werd de afgelopen zeven jaar maarliefst vijf keer kampioen van Nederland. UZSC won daarnaast twee keer de beker en vier keer de Supercup.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.