Beachvolleybalteams nemen het tijdens Spelen op tegen sterke tegenstanders

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen © RTV Utrecht/Rick van Manen
NIEUWEGEIN/RHENEN - De drie Nederlandse beachvolleybalteams die meedoen aan de Olympische Spelen zijn bij de loting in Moskou aan vrij zware tegenstanders gekoppeld.
De Rhenense Madelein Meppelink neemt het samen met Sanne Keizer in groep B van het vrouwentoernooi op tegen het als tweede geplaatste Amerikaanse duo Alix Klineman en April Ross. De andere opponenten zijn de Spaanse speelsters Liliana Fernández en Elsa Baquerizo en het Chinese duo Chen Xue en Xinxin Wang. Keizer en Meppelink kwamen Klineman en Ross dit seizoen al twee keer tegen, waarvan ze één keer wonnen en één keer verloren.
Katja Stam en Raïsa Schoon, die zich vorige week plaatsten voor de Olympische Spelen ten koste van Marleen van Iersel en Pleun Ypma, treffen in groep A onder anderen de Canadese wereldkampioenen Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes. Ook de Europees kampioenen Joana Heidrich en Anouk Vergé-Dépré uit Zwitserland maken deel uit van deze groep.
In het mannentoernooi zijn Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen uit Nieuwegein gekoppeld aan de Brazilianen Alison Cerutti en Álvaro Morais Filho.
Alison Cerutti was bij de Spelen van 2016, met zijn toenmalige partner Bruno Oscar Schmidt, in de halve eindstrijd verantwoordelijk voor de uitschakeling van Brouwer en Meeuwsen, die nog wel brons pakten. De andere tegenstanders in Tokio zijn de Amerikanen Nick Lucena en Phil Dalhausser en de Argentijnen Julio Azaad en Nicolás Capogrosso.
Het olympische beachvolleybaltoernooi begint zaterdag 24 juli.