'Flying Femke' uit Amersfoort wint weer op 400 meter horden

Archief.
Archief. © ANP
AMERSFOORT - Atlete Femke Bol blijft winnen op de 400 meter horden. De 21-jarige Amersfoortse was tijdens wedstrijden voor de Continental Tour Gold in het Hongaarse Szekesfehervar opnieuw de beste. De olympische medaillekandidate finishte in een tijd van 52,81 seconden.
De Amerikaanse Shamier Little viel op de laatste meters nog wel aan, maar moest met 52,85 genoegen nemen met de tweede plek. De Jamaicaanse Janieve Russell eindigde als derde in 53,68.

Winning mood

Bol zegevierde afgelopen zondag tijdens de Diamond League in Stockholm in een Nederlandse recordtijd van 52,37. Little eindigde ook in de Zweedse hoofdstad op minieme afstand als tweede, in 52,39.
"Het is fijn om uit te komen tegen iemand die ongeveer van hetzelfde niveau is", reageerde Bol tevreden na haar winnende race in Hongarije. "Daardoor kan ik zelf scherpe tijden neerzetten."
De Amersfoortse won afgelopen donderdag ook al haar wedstrijd tijdens de Diamond League in Oslo. Ook tijdens de Diamond League in Florence op 10 juni en vier dagen eerder bij de FBK Games in Hengelo kwam ze als eerste over de finish.
De goede reeks van de Amersfoortse hordeloopster is ook de rest van de wereld opgevallen. Ze wordt nu gezien als serieuze kandidaat om een gouden medaille te winnen op de Olympische Spelen.

Dafne Schippers

Op de 200 meter eindigde Dafne Schippers als derde. De tweevoudig wereldkampioene op deze afstand finishte in 22,70, achter Shericka Jackson uit Jamaica (21,96) en Shaunae Miller-Uibo van de Bahama's (22,15).
De Utrechtse atlete, die last heeft van structurele rugklachten, liep in Hongarije haar beste seizoenstijd op dit onderdeel.