Beachvolleybalduo Keizer/Meppelink in achtste finales in Gstaad

Madelein Meppelink
Madelein Meppelink © Fotostudio RedGreenBlue
NIEUWEGEIN/RHENEN - De olympische beachvolleybalsters Sanne Keizer en Madelein Meppelink uit Rhenen hebben zich op de WorldTour geplaatst voor de achtste finales van het viersterrentoernooi in het Zwitserse Gstaad.
Ze versloegen Daniela Álvarez Mendoza en Angela Lobato Herrera uit Spanje met 2-0: 21-12 21-16. Eerder hadden Keizer en Meppelink in de poule gewonnen van Katja Stam en Raïsa Schoon.
Dat laatste duo, dat zich eveneens voor de Spelen heeft geplaatst, verloor in de tweede groepswedstrijd van de wereldkampioenen Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes: 2-1 (13-21 21-18 15-11).
Bij de Olympische Spelen in Tokio komen de twee koppels elkaar eveneens tegen in de groepsfase. Stam en Schoon eindigden in Gstaad op de 25e plaats.

Brouwer/Meeuwsen uitgeschakeld

Bij de mannen werden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen uit Nieuwegein, ook later deze maand bij de Zomerspelen actief, en Christiaan Varenhorst/Steven van de Velde in de eerste ronde van de knock-outfase uitgeschakeld. Beide Nederlandse koppels eindigden op de zeventiende plek. Stefan Boermans en Yorick de Groot spelen vrijdag in de tweede ronde van de knock-outfase tegen de vicewereldkampioenen uit Duitsland, Julius Thole en Clemens Wickler.