Lorena Wiebes boekt tweede etappezege in Giro

© Team DSM | Vincent Riemersma
MIJDRECHT/MORTEGLIANO - Wielrenster Lorena Wiebes heeft de achtste etappe in de Giro d'Italia Femminile, de Ronde van Italië voor wielrensters, gewonnen. De Mijdrechtse sprintster van Team DSM was de snelste in de massasprint na 129,4 kilometer van San Vendemiano naar Mortegliano en bleef de Deense Emma Norsgaard en de Italiaanse Maria Vittoria Sperotto voor.
Het is de tweede ritzege van Wiebes in deze Giro. Na eveneens twee ritoverwinningen van Anna van der Breggen en Marianne Vos is het de zesde Nederlandse etappezege in de rittenkoers. Drie wielrensters vormden de vlucht van de dag. Het waren de Italiaanse wielrensters Giorgia Vettorello en Anastasia Carbonari en de Russische ploeggenote Natalia Studenikina van Carbonari.
Op ongeveer 6 kilometer van de streep werd het trio bijgehaald. Wiebes werd perfect gelanceerd door haar Amerikaanse ploeggenote Coryn Rivera en hield haar voorsprong op Norsgaard. "Deze sprint ging heel snel", zei Wiebes. "Het was rommelig, maar gelukkig kwam Coryn op het juiste moment naar voren en ze bracht me goed, zodat ik vol gas naar de streep kon sprinten."
De sprintster van DSM refereerde nog aan de dertig etappezeges van Marianne Vos, die een dag eerder won. "Wat Marianne heeft bereikt, is geweldig. Ik hoop dat ik ooit op een dag voor de dertigste zege kan sprinten. Die weg is nog lang, maar we zullen zien."
De leiderstrui blijft om de schouders van Van der Breggen. De wereldkampioene van SD Worx heeft bijna 3 minuten voorsprong op haar ploeggenote Ashleigh Moolman-Pasio. De Giro duurt tot en met zondag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.