Oranje bijna onderuit tegen Spanje

UTRECHT/BILTHOVEN - De Nederlandse hockeymannen hebben hun voorlaatste wedstrijd in voorbereiding op de Olympische Spelen gelijkgespeeld. Ruim een maand na de gewonnen EK finale tegen Duitsland mocht Oranje tegen Spanje blij zijn met 3-3.
In Spanje begon Nederland nog goed. In de 150e interland van bondscoach Max Caldas opende Thijs van Dam al na 9 minuten de score. Nog voor rust had Spanje de wedstrijd omgedraaid na treffers van David Alegre en Alvaro Iglesias.
In de tweede helft had Bilthovenaar Thierry Brinkman oog in oog met de Spaanse keeper een enorme kans. Brinkman miste waarna Spanje via Xavi Lleonart op 3-1 kwam.
Twee velddoelpunten van Mirco Pruyser zorgden ervoor dat Nederland veerkracht toonde. Na de wedstrijd namen beide ploegen als oefening ook nog shoot-outs. Die won Nederland.
Naast Brinkman, maken Lars Balk, Jip Janssen, Jonas de Geus, Robbert Kemperman en Sander de Wijn (allen Kampong) deel uit van de selectie voor de Olympische Spelen.