Instellingen

Verschoor boekt op Silverstone eerste zege in Formule 2

© Orange Pictures
BENSCHOP - Autocoureur Richard Verschoor heeft zijn eerste overwinning geboekt in de Formule 2. De 20-jarige coureur uit Benschop schreef vanaf poleposition de tweede sprintrace over 21 rondes op Silverstone op zijn naam.
Met de 15 punten die de van MP Motorsport-coureur daarmee verdiende, steeg hij naar de tiende plaats in het klassement met in totaal 38 punten.
De Nieuw-Zeelander Marcus Armstrong kwam op het Britse circuit als tweede over de finish, voor Dan Ticktum die voor eigen publiek genoegen moest nemen met de derde plaats. De Australiër Oscar Piastri nam met 93 punten de leiding in het WK-klassement over van zijn Russische teamgenoot Robert Shwartzman, die zaterdagochtend de eerste sprintrace had gewonnen. Verschoor eindigde daarin als tiende en mocht zodoende in de tweede race, met een omgekeerde startvolgorde, vanaf pole beginnen.
Bent Viscaal, de tweede Nederlander in de Formule 2, viel uit. Viscaal heeft dit seizoen 8 punten bij elkaar gereden. Zondag staat op Silverstone de hoofdrace in de Formule 2 op het programma. Verschoor kwalificeerde zich daarvoor als derde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.