Tessels buiten de punten na technisch maleur op Estoril

© RAC 41 ChromeBurner team
LOPIK - Wayne Tessels en zijn teamgenoten Chris Leesch en Grégory Fastré zijn met hun RAC41 ChromeBurner team veertiende geworden in de 12 Uur van Estoril.
De motorcoureur uit Lopik begon sterk aan de endurance wedstrijd en reed binnen het bereik van de podiumplaatsen, toen er zich diverse technische problemen voordeden. Hierbij verloor RAC41 ChromeBurner veel tijd, waardoor het team als veertiende Superstock team de tweede ronde van het WK Endurance seizoen 2021 afsloot.
De tweede ronde van het WK Endurance 2021 werd gehouden in Portugal met de 12uur van Estoril. Voor Wayne Tessels en zijn teamgenoten Chris Leesch en Grégory Fastré was deze baan nieuw. Ook voor het Franse Honda team RAC41 ChromeBurner was het circuit onbekend.
Wayne Tessels
Wayne Tessels © HBG Pictures
De volgende WK Endurance ronde is de Bol d'Or, een beroemde 24uurs race op Paul Ricard, die 18 en 19 september op de kalender staat. Daarvoor zal RAC41 ChromeBurner eerste nog deelnemen van de 6uur van Spa Francorchamps. Deze race op het legendarische Belgische circuit wordt zaterdag 14 augustus verreden.
Wayne Tessels: "Tot aan de wedstrijd hebben we eigenlijk een hele positieve week gehad. Zowel voor ons als rijders als voor het team was deze baan nieuw. We hebben gedurende de trainingen goede stappen gemaakt en ook de start van de race was goed. De lekke radiateur door een steen is gewoon pech. Later kwam Grégory zonder benzine te staan. De calculatie bleek iets te scherp te zijn, aangezien hij een iets hoger tempo reed dan verwacht. We hadden nog wat kleine issues, waardoor we in totaal zo'n vijfentwintig minuten in de pits hebben gestaan. Dan is er geen kans meer op een goed resultaat. We hebben wel veel geleerd van deze race en opnieuw laten zien dat ons tempo gewoon goed is, maar helaas niet het resultaat behaald waar we voor gingen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.