Van den Brom grijpt naast Belgische Supercup

AMERSFOORT - Club Brugge heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen te pakken. De Belgische kampioen won de strijd om de Supercup van bekerwinnaar Racing Genk, waar Amersfoorter John van den Brom hoofdtrainer is. In het Jan Breydelstadion in Brugge, waar 10.000 supporters welkom waren, werd het 3-2.
Genk opende kort voor rust de score. Mike Trésor, onlangs overgenomen van Willem II, stond aan de basis van de aanval die uiteindelijk leidde tot de treffer van Theo Bongonda. Brugge maakte in blessuretijd van de eerste helft gelijk. Matej Mitrovic kopte raak uit een hoekschop.
Na rust ging het snel. De Nederlandse jeugdinternational Noa Lang kreeg een strafschop en benutte die zelf. Lang kreeg een gele kaart omdat hij zijn treffer iets te uitbundig met de fans van Brugge vierde. In de 50e minuut volgde de 3-1 van Clinton Mata, die de bal via de lat en doelman Maarten Vandevoordt in het doel werkte.
Van den Brom bracht niet veel later oud-Ajacied Carel Eiting in de ploeg. Aan het begin van de tweede helft was Cyriel Dessers, oud-speler van onder meer Heracles Almelo en FC Utrecht, al in het veld gekomen. Genk wist nog wel tegen te scoren, maar deed dat pas diep in blessuretijd van de tweede helft. De treffer kwam op naam van de Finse invaller Jere Uronen.
Naast Lang had ook spits Bas Dost een basisplaats bij Club Brugge. Datzelfde gold voor de pas 16-jarige middenvelder Noah Mbamba. Dost werd een klein kwartier voor tijd gewisseld en Lang in de 85e minuut. Aanvoerder Ruud Vormer ontbrak. Hij ging preventief in isolatie nadat hij in nauw contact is geweest met een persoon die positief testte op het coronavirus. Vormer werd zelf negatief bevonden, maar laat zich uit voorzorg voorlopig even niet zien bij zijn club.