Groenewegen en Van der Haar van start in Ronde van Wallonië

Dylan Groenewegen
Dylan Groenewegen © Orange Pictures
VINKEVEEN/WOUDENBERG - Het wielrennen houdt niet op bij de Tour de France. Twee dagen na de finish van de Franse rittenkoers gaat in België de Ronde van Wallonië van start met twee regiogenoten aan het vertrek.
Dylan Groenewegen doet mee namens Jumbo-Visma. De sprinter uit Vinkeveen, die eerder dit seizoen de Giro d'Italia reed, werd door zijn ploeg niet opgesteld in de Tour de France. In de Ronde van Wallonië gaat Groenewegen op zoek naar zijn eerste overwinning van het seizoen.
De tweede regiogenoot is van origine veldrijder, namelijk Lars van der Haar. De Woudenberger is opgesteld door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Het team mag als veldritploeg ook meedoen aan enkele profwedstrijden. De Ronde van Wallonië is voor Van der Haar een belangrijke wedstrijd in aanloop naar de winter.
De Ronde van Wallonië (20-24 juli) gaat ondanks de zware overstromingen in het gebied door. Het is alleen geen vijfdaagse, maar een vierdaagse. De tweede etappe van Verviers naar Herve is door de ramp namelijk wel afgelast.
Lars van der Haar
Lars van der Haar © Orange Pictures

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.