Spakenburg met ruime cijfers langs SDO: 'Veel te weinig gescoord'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft ruime oefenzege geboekt op SDO. De tweededivisionst uit Bunschoten-Spakenburg was op de Westmaat met 5-1 te sterk voor hoofdklasser SDO.
Bij rust stond het al 2-0 voor de Blauwen. Jan van Diermen opende de score na een kwartier, waarna Floris van der Linden snel voor de tweede goal van de avond tekende.
Nieuwkomer Yannick Zeeman was ook trefzeker, maar dan wel in eigen doel. Hij tekende daarmee voor de 2-1 van SDO. Nico Kroonenburg en Lowie van Zundert (twee goals) bepaalden de eindstand in de laatste twintig minuten op 5-1.
Afgelopen weekend speelde het Spakenburg van trainer Eric Meijers de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Het regiotreffen met Sportlust'46 ging met 2-0 verloren. Zaterdag spelen de Blauwen een oefenduel tegen Urk.

Concentratie

"Sportlust'46 was een tandje hoger dan vandaag, maar we hebben lekker gevoetbald en goede energie in de wedstrijd gestopt", reageert Meijers. "Eigenlijk hebben we veel te weinig gescoord, maar wel geconcentreerd gevoetbald tot het laatste moment. Daar ben ik blij mee, zeker met die jonge jongens."
Boy van de Beek neemt een corner
Boy van de Beek neemt een corner © RTV Utrecht
De coach is niet ontevreden. "Vandaag hebben we 4-4-2 gespeeld in een ruit, dat zit er beter in bij de oude groep en dat geeft vertrouwen. Momenten van druk zetten, en we staan compacter en beter. Afgelopen zaterdag speelden we 4-3-3, maar dat hebben we nog niet getraind. Dat vond ik een verschil tegen Sportlust", legt hij uit.

Boy van de Beek

Voor nieuwkomer Boy van de Beek was het de tweede wedstrijd bij Spakenburg. "Zaterdag was heel erg slordig en een beetje wennen. We hadden moeite met Sportlust en vandaag hebben we het bij vlagen goed gedaan", vertelt hij. "Als team kwamen we er goed onderuit en dan kost het minder energie. Dan kunnen we goed voetballen."
"De trainer weet dat ik iemand ben die spelers kan enthouasiasmeren en dat iedereen 100% geeft. Dat heb ik zelf ook nodig om lekker te voetballen. Zo probeer ik mijn steentje bij te dragen. Ze mogen gek van me worden, maar ze weten dat ik het goed bedoel", legt Van de Beek uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.