Carlien Dirkse van den Heuvel dit keer als fysiotherapeut op de Olympische Spelen

Dirkse van den Heuvel in actie namens Oranje
Dirkse van den Heuvel in actie namens Oranje © Orange Pictures
BILTHOVEN - In 2012 en 2016 was ze als hockeyster actief op de Olympische Spelen en ook in 2021 is Carlien Dirkse van den Heuvel erbij. Maar niet óp het veld, maar ernaast. De oud-speelster van het Bilthovense SCHC is de fysiotherapeut van de Nederlandse hockeyvrouwen.
Dirkse van den Heuvel, die na haar actieve carrière haar focus legde op haar werk als fysio, weet hoe het is om uit te komen op de Spelen. In 2012 won ze olympisch goud in Londen en vier jaar later was er zilver in Rio de Janeiro.
In Tokio is ze ook onderdeel van het team, maar dan vanuit de staf. Aan hockey.nl vertelt de ex-international dat Eva de Goede uit Zeist het balletje opgooide.
Zouden ze mij niet te veel als speelster zien? En hoe zou het passen met de rest van de staf? Het bleek alleen supersoepel te gaan
Carlien Dirkse van den Heuvel
"We waren een beetje aan het kletsen, toen ze vertelde dat ze fysio's van Oranje het druk hadden. De een was net vader geworden, de ander was net een nieuwe praktijk begonnen. Ze konden dus wel wat extra handen gebruiken", zegt Dirkse van den Heuvel, die snel aangenomen werd door bondscoach Alyson Annan.

Match met de begeleiding

"Ik was heel benieuwd hoe het zou zijn. Zouden ze mij niet te veel als speelster zien? En hoe zou het passen met de rest van de staf? Het bleek alleen supersoepel te gaan", aldus 'DVDH'. "Ik weet hoe chill het is voor speelsters als die match met de begeleiding goed is. Het kostte weinig energie om erbij te komen, omdat we elkaar al zo goed kenden."
Het olympische toernooi van de Nederlandse hockeyvrouwen begint op zaterdag 24 juli tegen India. In de selectie zitten met Caia van Maasakker, Xan de Waard, Laurien Leurink (SCHC), Malou Pheninckx (Kampong), Eva de Goede (Zeist) en Josine Koning (Amersfoort) meerdere regiogenoten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.