RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Groenewegen boekt tweede etappezege in Wallonië

PROVINCIE UTRECHT - Dylan Groenewegen uit Vinkeveen heeft zijn tweede zege van het wielerseizoen binnen na zijn schorsing van negen maanden te hebben uitgezeten. De sprinter van Jumbo-Visma toonde vrijdag zijn specialiteit andermaal in de vierde etappe van de Ronde van WalloniŽ. Na een rit over 206 kilometer van Neufchoteau naar Fleurus versloeg hij de andere snelle mannen in het peloton.

De leiderstrui bleef om de schouders van de Amerikaan Quin Simmons. Hij probeerde 10 kilometer voor de eindstreep zijn marge in het klassement nog wat te verruimen maar slaagde er niet in de voorste groep uit elkaar te rijden. Die werd nog uitgebreid doordat ook de meeste sprinters nog konden aansluiten in de slotfase. Op Fabio Jakobsen na. De Nederlander, die in Polen het slachtoffer werd van de kamikaze-actie van Groenewegen, kon niet volgen.

Nederlands kampioen Timo Roosen lanceerde Groenewegen uitstekend naar zijn tweede etappewinst vůůr de Italiaan Giacomo Nizzolo en de Colombiaan Fernando Gaviria. De eerste rit in de Waalse koers, die zaterdag eindigt, leverde ook succes op. Jakobsen bewees in de tweede etappe dat hij ook na zijn afschuwelijke ongeluk nog meetelt als sprinter.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -