Doelpuntenfestival eindigt in gelijkspel voor voetbalsters Oranje

De Leeuwinnen vieren hun derde doelpunt.
De Leeuwinnen vieren hun derde doelpunt. © ANP
NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - Een enorm spannende wedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio is na een doelpuntenfestival geëindigd in een gelijkspel. De Oranje Leeuwinnen speelden met 3-3 gelijk tegen Brazilië.
Na een ruststand van 1-1 werd het uiteindelijk 3-3. Twee Nederlandse treffers kwamen van Vivianne Miedema, maar Brazilië maakte gebruik van een paar verdedigingsfouten aan oranje zijde en de Nieuwegeinse Sari van Veenendaal kon daar als keeper niet veel tegen doen. De Zuid-Amerikaanse ploeg kwam met 3-2 voor.
Dominique Janssen wist uiteindelijk een nederlaag te voorkomen voor Nederland, waar Shanice van de Sanden uit IJsselstein in de tweede helft gewisseld werd. Janssen krulde een vrije trap over de muur in de kruising van het Braziliaanse doel, waardoor het duel in 3-3 eindigde.
Brazilië was op de papier de lastigste tegenstander in de poule. Voor Oranje resteert dinsdag nog een wedstrijd tegen het zwakke China. Bij winst stuiten de Leeuwinnen mogelijk op wereldkampioen de Verenigde Staten in de kwartfinale.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.