Instellingen

Beachvolleyballer Robert Meeuwsen begint met zege aan Olympische Spelen

© Fotostudio RedGreenBlue
NIEUWEGEIN - Beachvolleyballer Robert Meeuwsen uit Nieuwegein is het olympisch toernooi begonnen met een sterke zege. Hij versloeg samen met Alexander Brouwer in Tokio het Amerikaanse duo Nick Lucena/Phil Dalhausser in twee sets: 21-17 en 21-18.
Brouwer en Meeuwsen, die in 2016 brons wonnen in Rio de Janeiro, zijn ingedeeld in poule D en treffen in de groepsfase ook nog de Brazilianen Alison Cerutti en Álvaro Morais Filho en de Argentijnen Julio Azaad en Nicolßs Capogrosso.
We moeten nu maar de show geven voor alle Nederlandse televisiekijkers
Robert Meeuwsen
Het ervaren Nederlandse koppel speelde in aanloop naar de Spelen wisselvallig, maar daar was weinig van te merken tegen Lucena en Dalhausser. In de eerste set hadden de Amerikanen tot halverwege licht overwicht, maar dankzij goed blokkeren en een aantal loeiharde smashes troefde het Nederlandse koppel hun tegenstanders af.

Overtuigende tweede set

In set twee maakten Brouwer en Meeuwsen een achterstand van 5-1 snel ongedaan en kwam hun bekende vechtlust naar boven. Ze pepten elkaar op en met scherpe combinaties namen ze een kleine voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Meeuwsen mocht het wedstrijdpunt maken; zijn bal ging via de handen van een Amerikaan buiten de lijnen.
"Het is geweldig om in zo'n groot stadion te spelen, maar met publiek zou het nog veel mooier zijn. We moeten nu maar de show geven voor alle Nederlandse televisiekijkers", zei Meeuwsen na afloop.
"Dat nemen we ook mee in ons achterhoofd. Dit zijn de tv-Spelen, we doen het voor de mensen thuis achter de buis. Die willen we laten zien hoe mooi onze sport is", aldus Brouwer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.