FC Utrecht overklast Volos NFC en wint met ruime cijfers

© FC Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht heeft de oefenwedstrijd tegen het Griekse Volos NFC met 6-2 gewonnen. Het duurde bijna een half uur voordat het eerste doelpunt viel, maar daarna liep de teller snel op.
Uitgerekend Tasos Douvakis, die vorig seizoen nog voor Volos speelde, opent in de 29ste minuut de score voor FC Utrecht. In de acht minuten die daarna volgen, vallen er maar liefst drie doelpunten.
Eerst is het opnieuw Douvakis die daarmee voor zijn tweede treffer van de avond tekent. Vlak daarna zorgt Quinten Timber voor de 3-0 tegen de middenmoter uit Griekenland.
Amper twee minuten daarna slaan de Grieken terug. Tom van Weert, de Nederlander in Griekse dienst, straft een slordigheid in de Utrechtse defensie af en zorgt daarmee voor een 3-1 ruststand op Zoudenbalch.
Ik heb geen voorkeur voor een systeem. Dat hangt af van de wedstrijd.
Tasos Douvikas over het spelen met één of twee spitsen

Tweede helft

Volos NFC scoort in de 56ste minuut vervolgens de aansluitingstreffer, maar FC Utrecht komt daarna geen moment in de problemen. Remco Balk zorgt in de 68ste minuut voor de 4-2. Vlak voor tijd maakt Balk vervolgens ook de 5-2 nadat hij de bal op een presenteerblaadje krijgt van Gyrano Kerk.
Het slotakkoord is vervolgens voor Sander van de Streek. De spits benut in de 90ste minuut een strafschop nadat Moussa Sylla is neergehaald.
De Utrechters spelen aanstaande woensdag nog een oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkussen. De eerste wedstrijd in de Eredivisie staat op 15 augustus op het programma. Dan speelt de club tegen Sparta Rotterdam.

Killermentaliteit

Spits 'Tasos' Douvikas was goed voor twee goals in de wedstrijd. Hij vond de samenwerking met Adrian Dalmau in het 4-4-2-systeem fijn. "We zochten naar het juiste moment om te scoren. Toen dat eenmaal gebeurde ging het veel makkelijker", reageert hij.
"Ik vind het samenspelen met Dalmau leuk. Hij is een heel goede spits en we praten veel samen. We helpen elkaar ook", aldus de Griek. "Ik heb geen voorkeur voor een twee-spitsen-systeem. Dat hangt af van de wedstrijd. Soms is het beter met twee spitsen, soms met een spits."
Quinten Timber blikt terug op een leerzame wedstrijd. De Utrechtse middenvelder ziet nog verbeterpunten. "We creëren best veel kansen en die moeten we gaan afmaken. Echt die killermentaliteit moeten we erin krijgen", zegt hij. "Ik weet van mezelf dat ik nog veel beter kan. Ik moet alleen maar stappen maken en dan komt het vanzelf."