Hockeysters winnen ruim van Ierland

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - De hockeysters hebben de tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. Ierland bleef dankzij Kampong-keepster Ayeisha McFerran lang in de wedstrijd, maar werd uiteindelijk met 4-0 verslagen, mede door drie treffers van Oranje in het laatste kwart. Eerder had Nederland India met 5-1 verslagen.
Felice Albers opende de score voor Oranje in de achtste minuut van het eerste kwart. Daarna wisten de hockeysters van Ierland Nederland lang van het scoren af te horen. In het vierde kwart leek Maria Verschoor de tweede treffer te maken, maar die werd afgekeurd. Vlak daarna was het twee keer raak dankzij twee regiogenoten. Malou Pheninckx van Kampong maakte de 2-0 uit de rebound van een strafcorner, een minuut later was het Laurien Leurink van SCHC uit Bilthoven die de derde goal van Oranje maakte. De 4-0 kwam van Frédérique Matla uit een strafcorner.
Aanvoerster Eva de Goede uit Zeist was na afloop tevreden met de overwinning, maar vond wel dat Oranje vaker had moeten scoren. Zeker in het eerste deel van de wedstrijd. "Als we dertig schoten op doel hebben en maar vier keer scoren, hebben we nog werk voor de boeg. Maar ik ben tevreden met de wedstrijd", zei ze.
Ook Albers, die de eerste treffer tegen Ierland maakte en ook tegen India al twee keer trefzeker was, vond dat ze vaker had moeten scoren. "We kregen heel veel kansen, dat is een punt van kritiek. Maar ik ben blij met mijn treffer. We creëerden veel kansen, die moeten we ook omzetten in doelpunten."