Instellingen

Van Rooijen ruilt FC Utrecht in voor VVV-Venlo

© VVV-Venlo
UTRECHT/HOUTEN - FC Utrecht heeft Mitchell van Rooijen verkocht aan VVV-Venlo. De 22-jarige Houtenaar heeft bij de eerste divisionist een contract getekend tot medio 2023 met een optie voor nog een seizoen.
Van Rooijen doorliep sinds 2008 de jeugdopleiding van FC Utrecht. Hij kwam 76 keer in actie voor Jong FC Utrecht, eenmaal in de hoofdmacht. Begin 2020 maakte hij zijn debuut in het uitduel met PEC Zwolle. In dat duel raakte hij vervolgens geblesseerd waarna hij uit beeld verdween. Het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Excelsior Rotterdam.

Reactie Zuidam

"Helaas is het Mitchell de afgelopen seizoenen niet gelukt om definitief door te breken bij het eerste elftal, blessures hebben hem hierin dwars gezeten. Nu hij volledig fit is, is het essentieel om veel minuten te maken zodat hij zich verder kan ontwikkelen", laat Technisch Directeur Jordy Zuidam weten op de website van FC Utrecht.
Volgens Zuidam kon FC Utrecht hem niet het perspectief biedend dat hij veel minuten zal maken in het eerste elftal. "Wij hebben getracht zo goed mogelijk mee te denken met Mitchell, die we tijdens zijn dertien jaar bij FC Utrecht allemaal hebben leren kennen als een echte professional en een fijn mens. Daarnaast bood VVV-Venlo ons een passende oplossing voor het lopende contract van Mitchell. We bedanken Mitchell voor zijn jarenlange inzet voor onze club en wensen hem een succesvol vervolg van zijn loopbaan toe."
Vorige week vertrok ook al een andere regiogenoot bij FC Utrecht. Zeistenaar Odysseus Velanas, die ook de jeugdopleiding van FC Utrecht doorliep, tekende een contract bij NAC Breda.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.