FC Utrecht zet Bayer Leverkusen met 1-5 aan de kant

© RTV Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht heeft tegen Bayer 04 Leverkusen de ongeslagen oefenstatus overtuigend voortgezet. Op bezoek bij de Duitse tegenstander won de ploeg van trainer René Hake met 1-5.
Het was op de vijf Utrechtse doelpunten wachten tot na rust. In de eerste helft waren er fases waarin beide ploegen het betere van het spel hadden maar doelpunten vielen er nog niet.

Kerk slaat toe

In het tweede bedrijf was het wel vrij snel raak. In de 50e minuut schoot Nederlander Mitchel Bakker raak namens Leverkusen. Vijf minuten later was het de beurt aan Gyrano Kerk. Na een voorzet van Hidde ter Avest schoot de gewilde aanvaller, meerdere clubs zouden interesse in hem hebben, de bal in het Duitse doel: 1-1.
In de 71e minuut liet Kerk opnieuw zijn klasse zien. Na een goede pass van Tommy St. Jago ging de aanvaller op het doel van Leverkusen af. Met en fraai stiftje tekende hij voor de 1-2.

Extra lange wedstrijd, meer Utrechtse doelpunten

Het duel duurde niet twee keer 45 maar drie keer 45 minuten. De laatste 60 minuten bracht FC Utrecht een heel ander elftal in. Remco Balk was een van die invallers en hij zorgde in minuut 102 voor de 1-3. Na een vooractie van Moussa Sylla tikte hij de bal binnen.
Daarmee was het nog niet gedaan. In de 127e minuut werd Sylla vlak voor het doel van Leverkusen onderuit gehaald: penalty. Adrian Dalmau ging achter de bal staan en faalde niet. Zes minuten later vond er haast een identieke situatie plaats. Opnieuw een overtreding op Sylla, opnieuw mocht Dalmau de strafschop nemen. De Spanjaard bepaalde de eindstand tegen de nummer zes van de Bundesliga van vorig seizoen op 1-5.
De reacties na het duel zijn hier te lezen/luisteren.