Tevreden Hake wil details bij FC Utrecht verbeteren, Kerk sprak al met andere clubs

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht-trainer René Hake gaat met een goed gevoel richting de laatste fase van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook in het negende oefenduel scoorde zijn ploeg veelvuldig en bleef het ongeslagen. De vraag is hoelang Gyrano Kerk nog voor Utrechtse treffers zal zorgen. Hij sprak namelijk al met andere clubs, zei de aanvaller tegen RTV Utrecht.
Je kan niet ontkennen dat we goed bezig zijn
Trainer René Hake
FC Utrecht begon goed tegen Leverkusen, de eerste twintig minuten was de ploeg de betere. "Daarna werd het iets minder en verloren we de bal te snel", zegt hoofdtrainer Hake na de 1-5 winst. "Ik ben grotendeels tevreden. Na rust begonnen we slecht, maar het is mooi dat ze het daarna omdraaien."

Goede uitslag en goed spel

Van de negen gespeelde oefenduels won FC Utrecht er zes en speelde het drie keer gelijk. Daarbij is het doelsaldo over die negen wedstrijden 30 doelpunten voor, 11 tegen. "Je kan niet ontkennen dat we goed bezig zijn", aldus Hake.
En dus ook een ruime overwinning op de nummer zes van de Bundesliga. "Dat is beter dan andersom, als we met 5-1 verliezen dan zegt iedereen 'Wat is er met FC Utrecht aan de hand?'. Nu zetten we een goede uitslag neer maar ook met goed spel, dat is veel belangrijker. We kunnen nu gaan sleutelen aan kleine details", benadrukt de oefenmeester.
We hebben nog niet verloren, dus dat gaat prima
Willem Janssen
Ook aanvoerder Willem Janssen ziet dat hij en zijn ploeggenoten in de voorbereiding goed voor de dag komen. "We hebben nog niet verloren, dus dat gaat prima. Ik denk wel dat het vandaag geflatteerd is. We hebben het bij vlagen moeilijk gehad, maar in het begin hebben we ook kansen laten liggen."

Over 18 dagen start de competitie

FC Utrecht begint op 15 augustus de eredivisie tegen Sparta Rotterdam. "Dat is al bijna", realiseert Janssen zich. "Komende zaterdag hebben we twee potjes waarin iedereen 90 minuten kan gaan spelen, dat is goed want de concurrentie is groot." FC Utrecht speelt dan oefenduels tegen het Italiaanse Venezia en Bochum uit Duitsland.
Voorlopig ben ik er nog
Gyrano Kerk
Het is de vraag of Gyrano Kerk dan van de partij is. De aanvaller staat naar verluidt in de belangstelling van verschillende clubs. Hij zegt dat zijn twee doelpunten tegen Leverkusen nog niet zijn laatste kunstje zijn in het Utrechtse shirt. "Ik ga er nog wel een paar maken, voorlopig ben ik er nog", zegt Kerk. "Dus tot zaterdag", knipoogt hij.
Verder wilde de aanvaller niet veel kwijt over zijn mogelijk toekomstige vertrek. "Dan moet je bij Jordy (Zuidam, red) zijn", aldus Kerk. Toch liet hij nog wel wat opvallends los. "Ik ben nog niet met een club rond, maar heb al wel met clubs gesproken. Ik mag vrij weinig zeggen, maar ik ben ook nog gefocust op FC Utrecht dat heb je gezien", doelt hij op zijn twee doelpunten.
En natuurlijk rest de vraag of FC Utrecht richting komend seizoen weer de uitspraak doet dat het de top drie gaat aanvallen? "Laten we met beide benen op de grond blijven", lacht Janssen. "We beginnen klaar te raken voor de competitiestart. Het is al bijna, daar kijk ik naar uit."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.