Instellingen

Hockeydames winnen van Groot-Brittannië: 1-0

© Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - De hockeydames hebben goede zaken gedaan in Tokio. Ze speelden, net als de mannen vanochtend, tegen Groot-Brittannië, maar wisten in tegenstelling tot hen wél te winnen. Het werd wel een krappe zege: 1-0.
Het was voor het eerst dat de Nederlandse hockeysters op dit olympisch toernooi enige moeite hadden om een wedstrijd te winnen.
Halverwege leidde Nederland al met 1-0. Frédérique Matla scoorde uit een strafbal. Wel deden zich daarna aan beide zijden meerdere kansen voor. De Britsen kregen zelfs in de laatste seconde nog een aardige mogelijkheid op de gelijkmaker.
De provincie Utrecht was goed vertegenwoordigd in het team van Oranje. Regiogenoten Caia van Maasakker, Xan de Waard en Laurien Leurink van SCHC uit Bilthoven kwamen in actie. Ook Malou Pheninckx van Kampong uit Utrecht, Eva de Goede uit Zeist en Josine Koning uit Amersfoort stonden op het veld.
Oranje, dat eerder won van Zuid-Afrika, India en Ierland, was al zeker van een plaats in de kwartfinale. De formatie speelt in de groepsfase nog tegen Duitsland, dat ook al geplaatst is voor de volgende fase.
In 2012 was Nederland voor het laatst olympisch kampioen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.