Instellingen

Van Veenendaal kan uitschakeling voetbalvrouwen in penaltyserie niet voorkomen

© Orange Pictures
NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - De Nederlandse voetbalsters gaan zonder medaille naar huis. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman verloor in de kwartfinales van de Olympische Spelen van de Verenigde Staten. Keepster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein kon zich in de beslissende strafschoppenserie niet onderscheiden.
Na de reguliere speeltijd stond het 2-2. Vivianne Miedema had Oranje na ruim een kwartier spelen op voorsprong gezet, maar via doelpunten van Samantha Mewis en Lynn Williams namen de Amerikaanse vrouwen de leiding over.
Miedema trok de stand na bijna een uur gelijk met haar tiende doelpunt van het toernooi. De IJsselsteinse aanvalster Shanice van de Sanden werd vlak na de gelijkmaker gewisseld. In de slotfase kreeg Oranje nog een penalty, maar Lieke Martens miste.

Strafschoppenserie

In de verlenging werd niet gescoord In de penaltyserie misten Miedema en Aniek Nouwen (2-4). Van Veenendaal wist geen van de vier genomen penalty's te houden.
Zo eindigt het tijdperk van Wiegman zonder olympische medaille. Onder leiding van Wiegman, die verdergaat als bondscoach van Engeland, wonnen de voetbalsters het EK 2017 en bereikten ze de finale van het WK 2019. 'Team USA' was daarin met 2-0 te sterk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.