Ongeslagen oefenreeks FC Utrecht ten einde tegen Venezia

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - In de elfde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen is FC Utrecht tegen de eerste nederlaag aangelopen. Venezia, dat gepromoveerd is naar de Serie A, was in Stadion Galgenwaard met 2-3 de baas.
Na zeven minuten voetballen kwam FC Utrecht op voorsprong door een doelpunt van Simon Gustafson. De Zweed deed dit via een strafschop: 1-0. VIjf minuten later was de stand alweer gelijk. Mattia Aramu schoot namens Venezia een vrije bal binnen, doelman Eric Oelschlägel ging hierbij niet vrijuit.
In de 20e minuut kwam de Italiaanse voorsprong voor het eerst op het scorebord. Fransesco Forte kan van dichtbij de 1-2 binnenschieten.
In de tweede helft kreeg FC Utrecht opnieuw een strafschop nadat een verdediger van Venezia hands had gemaakt. Gustafson faalde, nu in de 75e minuut, opnieuw niet: 2-2. Dat was niet de laatste strafschop van het duel. Vijf minuten voor tijd maakte Benaissa Benamar in het Utrechtse strafschopgebied een overtreding. Namens Venezia bepaalde Fransesco Di Mariano de eindstand op 2-3.
Eerder op de dag kwam FC Utrecht, met elf andere spelers, al in actie tegen Vfl Bochum. Dat elftal, dat het a-elftal lijkt te worden, won met 0-2.
FC Utrecht - Venezia 2-3
Vfl Bochum - FC Utrecht 0-2
Bayer Leverkusen - FC Utrecht 1-5
FC Utrecht - Volos 6-2
Zulte Waregem- FC Utrecht 0-0
Beerschot - FC Utrecht 1-2
Club Brugge - FC Utrecht 2-4
FC Utrecht - Anderlecht 1-1