Instellingen

Hockeysters plaatsen zich overtuigend voor halve finales

Lidewij Welten van Nederland viert de 1-0 tijdens de kwartfinale tegen Nieuw-Zeeland op het olympisch hockeytoernooi in het Oi Hockey stadion op de Olympische Spelen van Tokio
Lidewij Welten van Nederland viert de 1-0 tijdens de kwartfinale tegen Nieuw-Zeeland op het olympisch hockeytoernooi in het Oi Hockey stadion op de Olympische Spelen van Tokio © ANP
PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse hockeysters hebben zich probleemloos geplaatst voor de halve finale op de Olympische Spelen. Nieuw-Zeeland werd met 3-0 verslagen.
Lidewij Welten zette Oranje op voorsprong door in de zevende minuut binnen te tikken na goed voorbereidend werk van Laurien Leurink van SCHC uit Bilthoven. Halverwege het tweede kwart was het Frédérique Matla die uit een strafbal de 2-0 maakte. Lauren Stam maakte de derde in de 37e minuut.
Oranje, de nummer 1 van de wereldranglijst, is dit toernooi nog ongeslagen. Alle vijf de poulewedstrijden werden gewonnen en in de groepsfase werd maar liefst achttien keer gescoord.
Woensdag nemen de hockeysters het in de halve finale op tegen Spanje of Groot-Brittannië. De Britse ploeg hield Oranje in 2016 in Rio de Janeiro van de olympische titel af.
De hockeymannen werden uitgeschakeld in de kwartfinales. Australië bleek na shoot-outs te sterk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.